вівторок, 23 серпня 2016 р.

Свято Івана Піддубного

20 серпня «мала Батьківщина» славетного борця Івана Максимовича Піддубного гостинно зустріла  учасників традиційного турніру з греко-римської боротьби, які прибули з усіх куточків нашої держави, аби продемонструвати силу і міць, фізичну досконалість та волю до перемоги і цим самим підтвердити нездоланність і незборимість українського духу, які були притаманні непереможному богатирю.

  Глибоко символічним є те, що це свято відбулось  напередодні 25-ої річниці незалежності України, яка уславлена людьми, чия фізична міць гармонійно поєднувалася з високою духовністю, відданістю Батьківщині та патріотизмом.
   На урочистому відкритті голова райдержадміністрації Сергій Джоболда привітав всіх зі святом, побажав спортивних успіхів та зазначив,  -  розвиток греко-римської боротьби є одним із напрямів збереження пам’яті про легендарного земляка І.М.Піддубного.
Наша громада теж взяла участь у святкуванні, представивши умільців Душку Василя – лозоплетіння та Галушку Анатолія – різьба по дереву  у ярмарку  народних умільців та майстер-класі. У квітковій композиції Мельниківська школа теж  долучилась своєю виставко, а від СТОВ "АГРОКО" , з нового урожаю пшениці, спекли запашний коровай.




Немає коментарів:

Дописати коментар