понеділок, 1 серпня 2016 р.

У Мельниках провели традиційний турнір пам'яті з міні-футболу

Напередодні Дня ВДВ (високо-мобільних — десантних військ) у Мельниках футбольним турніром вшанували пам’ять земляків Анатолія Михайловича Прітченка з Ленінського та Євгена Петровича Подолянчука з м.Черкаси ( мати родом з с.Мельники). Їх обох забрала війна.
Ці юнаки майже одного віку, але народилися у різний час і належать до двох поколінь, обидва воїни -десантники, на долю яких випало пізнати, що таке війна.

Анатолій Прітченко поліг на чужій землі Афганістану, виконуючи свій інтернаціональний обов'язок... Ще у сержантській школі в Чирчику Анатолію „світив" Афганістан. 22 вересня 1982 року 5 взвод ІІ-Ї десантно-штурмової роти зайняв позицію на околиці населеного пункту Алехейль. В його завдання входило забезпечити просування військової колони. Під вечір зав'язався бій, 11 десантників на чолі з зам. ком. взводу Анатолієм Прітченком вступили в бій проти більш ніж сорока душманів. Душмани втратили 19 чоловік, а наші чотирьох, серед них був Анатолій, куля влучила йому в серце. Двома посмертними нагородами відзначено його мужність і відвагу — Орденом Червоного прапора і медаллю„3а бойові заслуги".
Євген Подолянчук — боєць- десантник назавжди залишився 23-річним. Він один із перших пішов захищати цілісність нашої держави та боротися з проросій- ськими загарбниками в зоні АТО. У квітні 2014 року в складі свого загону командир групи 3-го окремого Кіровоградського полку спецп- ризначення, був направлений в Донецький аеропорт.
Цей спортивний захід був започаткований минулого року ініціативною групою Чорнобаївської районної спілки ветеранів Афганістану на чолі з її головою Юрієм Батуріним.
Цього року турнір пам'яті відбувся 31 липня. Під час урочистого відкриття хвилиною мовчання вшанували пам'ять, тих хто віддав своє життя за цілісність і майбутнє України, хто загинув у Другій світовій війні та у війнах на території інших держав, і поклали квіти до пам'ятника загиблим воїнам.
Шість команд з Чорнобая, Москаленок, та по дві команди з Крутьок та Мельників взяли участь у змаганнях. Спочатку з умовами гри всіх спортсменів ознайомив головний суддя турніру Юрій Музика, а потім учасники демонстрували на полі свою спортивну підготовку та хорошу гру.
Після завершення гри та урочистого нагородження на всіх чекала смачна каша, приготована місцевими активістами.
Віта Галушка, бібліотекар сільської бібліотеки, чоловік якої теж нещодавно повернувся з зони АТО, пройнялася цією темою і готувала сценарій та була ведучою дійства.
За словами учасників заходу, турнір був організований на високому рівні, хлопці повертались додому з безліччю позитивних вражень. І відтак висловлюють подяку організаторам цього спортивного свята за теплий прийом.
Мабуть, такі зустрічі не тільки приносять спортсменам задоволення від гри, а виховують у молоді патріотичний дух та об’єднують нас усіх. А єдині – ми сильні як нація, і ті хлопці, які зараз продовжують захищати східні рубежі України, забезпечуючи нам мирне небо над головою, в один голос промовляють, що в єдності наша сила.


Немає коментарів:

Дописати коментар