середу, 21 грудня 2016 р.

Святий Миколай творить добро...

Микола Угодник ( Божий помічник) один з найулюбленіших народних святих, з іменем  якого пов’язано безліч легенд та переказів. Купці, мореплавці та землепрохідці бачили у Святому Миколаї свого охоронця і заступника. Миколая шанували в Україні, вважаючи його покровителем Війська Запорізького.
Говорили, що він може керувати природою та стихіями. Але найбільшою його заслугою було те, що він безмірно любив людей, а особливо дітей. І ще за життя, розносив їм вночі подарунки. Прийшов він з повними мішками іграшок та солодощів і до вихованців Мельниківського та Воронинського дитсадків. Адже це неодноразова акція, а благодійний проект, який започаткований сільським головою А.В.Кулик та  підприємцями. 
       Мабуть, з особливим нетерпінням очікували Миколая дошкільнята. Дітки до цього свята готувались дуже ретельно, розказували вірші, співали, танцювали. Бібліотекар Галушка В.С. загадували загадки про Св.Миколая. Щоб отримати подарунки, довелось згадати і розповісти , а що ж доброго вони зробили у цьому році. Добрих справ виявилось чимало: хтось допомагав мамі глядіти молодших братика чи сестричку, хтось самотужки ліпив вареники, прибирав у хаті, допомагав іншим – всього й не перелічити. Головне, що всі за цей рік намагались бути кращими, добрішими, милосерднішими. 

Малеча з задоволенням отримувала подарунки з рук Св. Миколая і запрошувала його на наступний рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар